Móra d’Ebre va inaugurar ahir dimecres tres exposicions amb motiu de l’inici dels actes de la Festa Major d’hivern. Es tracta de la primera edició de la Mostra d’Artesania de Sant Antoni, de l’exposició “Això era i no era, Maria Aurèlia Capmany entre nosaltres” i d’una tercera mostra de fotografia antiga de tema agrari

La Llanterna Teatre de Móra d’Ebre acull des d’avui la primera edició de la Mostra d’Artesania de Sant Antoni. Es tracta d’una exposició de manualitats amb fusta relacionades amb els oficis i indrets emblemàtics de Móra d’Ebre, obra dels artesans locals Josep Loscos (88 anys) i Roberto Launes (92 anys) . La mostra recull més de 200 peces que reprodueixen en miniatura eines i tasques del camp, edificis de Móra d’Ebre, embarcacions fluvials, etc., fetes a mà i amb paciència pels dos artesans.

Aquesta primera edició de la mostra tindrà continuïtat en anys successius i constituirà un dels actes destacats de la Festa Major d’hivern de la localitat, segons ha explicat en l’acte inaugural l’alcalde de la població, Joan Piñol. Launes i Loscos no és la primera vegada que mostren part dels seus treballs en fusta als veïns de Móra d’Ebre, ja que anteriorment havien exposat individualment. Ara se’ls ha volgut aplegar en una exposició conjunta per fer-los un homenatge, per la qual cosa l’alcalde els ha lliurat unes plaques commemoratives i la regidora de Cultura, Montserrat Pineda, unes flors.

L’exposició restarà oberta al vestíbul del teatre municipal fins al diumenge 20 de gener, amb horari de visita de 19.30 h a 21.00 h.

Maria Aurèlia Capmany

La segona mostra té com a protagonista l’escriptora Maria Aulèlia Capmany. Del 16 al 30 de gener 2019 es pot visitar a la Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre l’exposició “Això era i no era, Maria Aurèlia Capmany entre nosaltres”. Es tracta d’una mostra produïda per la Casa de les Lletres de Tarragona i pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb motiu de l’Any Maria Aurèlia Capmany. Aquesta exposició pretén ser una eina divulgativa sobre la vida i l’obra de Maria Aurèlia Capmany. La seva aportació a la narrativa i al teatre corre paral·lela a la seva activitat com a defensora dels drets de la dona, assagista i divulgadora, imprescindible dinamitzadora  i promotora cultural. El seu és possiblement un dels noms més significatius de la literatura catalana del segle XX. L’acte inaugural de l’exposició ha tingut lloc esta tarda i ha anat a càrrec del director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé, acompanyat de l’alcalde morenc, Joan Piñol.

Fotografia antiga

Finalment, la sala d’exposicions municipal Julio Antonio acull des d’avui una exposició de fotografia antiga de tema agrari muntada per l’associació cultural La Riuada, de Móra d’Ebre. Es tracta d’un recull de 56 fotografies de temàtica diversa, sobre treballs al camp, collites, construcció del reg, maquinària agrícola, ramaderia, mercat a plaça… a Móra d’Ebre. L’acte inaugural ha tingut lloc aquesta tarda i ha anat a càrrec del responsable d’exposicions de La Riuada, Miquel Pérez, i de l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol. En el decurs de l’acte s’ha posat de relleu la tasca de recuperació de documentació i imatges antigues feta per La Riuada en els últims anys, un patrimoni cultural que l’Ajuntament de Móra d’Ebre vol recopilar perquè no es perdi i per posar-lo a l’abast de tot el veïnat.

L’exposció, titulada “Activitat agrària”, es podrà visitar aquest dijous 17, de 12.00 h a 14.00 h; divendres 18, de 19.30 h a 21.00 h, i dissabte 19, de 12.00 h a 14.00 h.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.