El dissabte vinent 19 de gener, a les 18 h la Xarxa Amposta presentarà al Teatre de la Lira Ampostina l’espectacle “La nena dels pardals” de la companyia Teatre al detall.  Un obra reconeguda amb els següents premis: premi de la crítica 2017 al millor espectacle per a públic familiar, premi Enderrock de la crítica 2018 al millor disc per a públic infantil i familiar, premi del públic de la Mostra d’Igualada 2018 al millor espectacle, i premi Butaca 2018 al millor espectacle per a públic familiar.

“La nena dels pardals” és un espectacle poètic i emocionant sobre els petits herois quotidians, el respecte a la vida i la saviesa innata dels nens. A partir de la representació escènica i la música es planteja la decisió del  Gran Timoner d’exterminar els pardals del país perquè es mengen el gra, però una nena, la Ming Li, decidirà portar-li la contrària i seguir les directrius del seu cor.

Aquest contingut s’inspira en un fet històric, la declaració de la Guerra als pardals que va fer l’any 1958 Mao Zedong provocant que aquests ocells pràcticament s’extingissin de la Xina. Les conseqüències però van ser devastadores: no hi havia ocells que es mengessin els insectes i les plagues van atacar les collites, fet que va provocar la mort per fam d’entre 30 i 40 milions de xinesos.

Teatre al Detall és una companyia formada pels actors Txell Botey i Xavi Idàñez, que es caracteritza per plantejar espectacles poètics, màgics, evocadors, imaginatius  que a més d’entretenir, ens fan reflexionar, qüestionar-nos i sentir.

La Xarxa Amposta reprèn la temporada amb aquesta obra. El preu de l’entrada serà de 7 € pels socis de la Xarxa, i de 6 € pels no socis. Les entrades es podran comprar anticipadament online fins una hora abans de començar a: xarxaamposta.fila12.cat

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.