Raúl Sánchez (Badalona, 39 anys) explica en primera persona com és la seva vida després de l’agressió que va patir en el transcurs d’un partit, a la vegada que difon el seu cas per tal que no torni a succeir. I és que, el 26 d’abril de 2014, en un partit de futbol de la Lliga de Veterans Vallès-Maresme, Sánchez, jugador del Lloreda, va rebre una forta puntada de peu a l’esquena per part d’un jugador de l’Equo Calella que li va causar una lesió medul·lar i el va deixar tetraplègic. Després d’una llarga hospitalització i múltiples operacions, Sánchez va emprendre un nou camí, acceptant una dura realitat, en la seva lluita per recuperar la mobilitat de les extremitats i per deixar de ser una persona completament dependent.

La seva tasca se centra en poder tornar a practicar esport algun dia, sempre que la seva rehabilitació li ho permeti i gràcies a les ganes i la força necessàries per aconseguir-ho. Actualment, segueix en fase de recuperació i es troba a l’espera del judici per l’agressió.

’26 de abril. Play Again’ és el documental que emetrà la Fundació de la Federació Catalana de Futbol amb la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport a Terres de l’Ebre i la Universitat EUSES, el proper dilluns 21 de gener de 2019 a les 19.00 hores (Plaça Gerard Vergés, s/n) a l’edifici de les Delegacions de la Generalitat a Tortosa. El documental, sota la direcció de Guillermo Cruz, té l’objectiu de posar el seu gra de sorra per intentar erradicar la violència en el futbol. Per això, Sánchez exposa la seva història com a exemple de sensibilització i prevenció d’aquestes conductes indesitjables que encara es viuen a l’esport.

Membre de la Comissió d’Ètica Esportiva de l’FCF Premiat per la Fundació Privada Catalana de Futbol en els I Premis Solidaris, Raúl Sánchez és membre de la Comissió d’Ètica Esportiva i Lluita contra la Violència de l’FCF des de la temporada 2017-2018. Des de fa prop d’un any ha començat a contactar amb organitzacions i clubs esportius, tant de Catalunya com a nivell estatal i internacional, per poder explicar la seva història i conscienciar a totes les persones, especialment nens i nenes, que la pràctica de l’esport ha de ser un acte de civisme i que cal tractar amb respecte tant els companys com els rivals.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.