El portaveu econòmic del grup parlamentari del PDeCAT a Madrid, el diputat tortosí Ferran Bel, avisa a Pedro Sánchez que esperen un gest polític per permetre la tramitació dels pressupostos generals de l’Estat. En una roda de premsa a Tortosa, el número 2 del Partit Demòcrata ha dit que el govern del PSOE ha de “continuar i perservar en el diàleg entre els dos governs“. “A aquest diàleg no li podem reclamar resultats a curt termini, però sí que avanci en la direcció adequada. Aquest és el gest que estem reclamant continuament, no és només complir amb l’Estatut“, ha remarcat el també ex-alcalde de Tortosa.

Ferran Bel també ha confirmat que el PDeCAT encara no ha decidit si permetran la tramitació dels pressupostos o si votaran a favor de les esmenes a la totalitat presentades pel PP i C’s. Davant l’executiva del Partit Demòcrata convocada dilluns a Waterloo, Bel li treu importància i assegura que serà el PDeCAT qui prendrà la decisió amb coordinació el govern de la Generalitat i, per tant, també amb Esquerra Republicana.

En qualsevol cas, subrtalla Ferran Bel, la tramitació dels pressupostos no suposarà l’aprovació dels mateixos: “Només es pot entendre com una oportunitat adicional per aquest diàleg. Els pressupostos només s’aprovaran si hi ha una proposta de solució política, i una proposta de solució política no és pressupostària”.

Per el últim, el Secretari d’Organització del PDeCAT descarta l’opció apuntada per Miquel Iceta d’aprovar els pressupostos de l’Estat a canvi d’aprovar el PSC els de la Generalitat. Bel subratlla que la situació a Catalunya és “excepcional” i no és pot deslligar d’una qüestió tant important com uns pressupostos.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.