El Grup Municipal del PSC presenta novament al ple de l’Ajuntament de Tortosa dues mocions de ciutat en benefici tant dels tortosins i tortosines, com del propi ens local que és qui ha de vetllar per millorar el dia a dia de les persones. “Perquè la nostra prioritat és Tortosa. I natros no renunciem a Tortosa” ha dit el portaveu socialista, Enric Roig.

La primera de les mocions insta tant a l’Ajuntament de Tortosa com al Govern de la Generalitat a que donin suport als Pressupostos Generals de l’Estat per a 2019 donat que aquests suposaran 2.200 milions d’euros que beneficiaran tant als catalans i catalanes, cm als Ajuntaments i ens locals.

Tal com ha explicat l’edil socialista, “els tortosins i tortosines han vist com en aquests anys creixien les desigualtats, la pobresa i la precarietat alhora que es retallava la inversió pública en l’Estat del Benestar i, amb l’excusa de la crisi, els ajuntaments també van veure retallades les seves competències. Ara podem revertir aquesta situació i reforçar l’autonomia local amb la proposta de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2019 amb què treballa el Govern de l’Estat.”

Els ajuntaments, amb la crisi, van veure retallades les seves competències amb els governs de dretes i lleis com la Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL)“ ha dit Roig, que ha recordat que la ministra Meritxell Batet ja està treballant per derogar la LRSAL i per enretirar recursos d’inconstitucionalitat de lleis que afavorien als ajuntaments i ens locals.

Reclamen que es faça complir el contracte de l’enllumenat públic

La segona moció que presentarà el PSC al ple de gener tornar a incidir en l’estat de la via pública, concretament en l’enllumenat. En el ple del mes de desembre el grup socialista ja va demanar al govern que es vetllés per donar total compliment als contractes de l’enllumenat públic i de la recollida d’escombreries i neteja viària, en tant en quant s’havien detectat incompliments pel que fa als contractes.

El PSC ja havia denunciat aquesta situació a les Comissions Informatives d’Espai Públic, així com en rodes i notes de premsa, o en campanyes com Xeic! Pos com tenen Tortosa! i ara presenta aquesta moció “davant de les continuades queixes de tortosins i tortosines que veuen la ciutat fosca, que demana que les avaries s’arreglin ràpidament i que denuncien el mal estat de les lluminàries” ha explicat Roig.

El regidor ha recordat que ja fa més de quatre anys que es va adjudicar el contracte i després d’aquest temps es continuen incomplint nombrosos temes “com ara el fet de que les avaries tarden molt més de 48 hores a solucionar-se i no es posen solucions provisionals per garantir un mínim enllumenat; molts suports presenten perill perquè tenen els mecanismes al descobert o les portilles aguantades amb filferro o cinta, tot i que aquests elements s’han de revisar 3 cops per setmana; els suports presenten enganxines i cartells des fa anys que l’empresa hauria d’enretirar mensualment; els fanals haurien d’haver estat inventariats i comptar amb una placa identificativa amb un número de telèfon i de fanal per a que els veïns puguin comunicar incidències, però el telèfon és una línia 900 genèrica que dona servei a diferents municipis i que desconeixen on està la seu del servei; tots els fanals s’haurien de pintar un cop cada 4 anys i tot i que ha passat el temps no s’han pintat, i això sense entrar en detall en el compliment exhaustiu dels plecs tècnics

Per aquest motiu el grup socialista ja ha demanat els informes i comunicats diaris, setmanals i mensuals, per veure de quina manera es duu a terme el control i seguiment de les tasques que ha de fer l`empresa adjudicatària i que ara no fa.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.