Els actes organitzats aquest dissabte la nit per ‘Castelló per la Llengua”, amb el beneplàcit de l’Ajuntament de la població castellonenca per a commemorar el vuitanta-sisè aniversari de la signatura de “Les Normes de Castelló“, han despertat la polèmica en l’actuació del grup ebrenc “Pepet i Marieta“.

El Partit Popular ha censurat una “exaltació de l’independetisme català” i el colofó a l’actuació del grup de pop-rock català ulldeconenc on el cantant Pep Bordes va fer el seu típic acte de quedar-se nu dalt l’escenari ho van catalogar de “groller i radical“.

La portaveu del grup municipal popular, Begoña Carrasco, va denunciar que el PSPV i Compromís “hagen convertit la Plaça Major, la de tots els castellonencs, en una sucursal de la Catalunya de Quim Torra independentista i radical. Exigim explicacions a l’alcaldessa de la ciutat Amparo Marco”. A més sentenciava la popular que “en teoria era un acte per a promocionar l’us del valencià, però ha acabat mostrant la verdadera cara i com pensen qui estan darrera de tots aquests esdeveniments, que són utilitzats com un pas més en l’estratègia de catalanitzar la ciutat i atacar el marc de la constitucionalitat i de la convivència de tots els castellonencs”. “Compromís s’encarrega dels montatges dels actes i el partit socialista calla i otorga, sent la mateixa estratègia que Pedro Sànchez aplica des de que es va instal·lar a la Moncloa. El mateix que passa a nivell nacional està ocurrint a la nostra ciutat, a una escala local”, afegia Carrasco.

“La cosa va anar degenerant i va ser pitjor per la nit, amb l’actuació d’un grup musical el qual el seu líder va acabar despullant-se de forma integral. L’alcaldessa Amparo Marco ha amagat el portal de Belén i ha desterrat les casestes del mercat d’hivern per a convertir la plaça Major de Castelló en la plaça de Vic. Castelló no és això ni volem això per a Castelló”, argumentava la líder popular.

Les rèpliques no han tardat en sortir a la llum pública i un portaveu de Castelló per la Llengua ha admès que el cantant durant la seua actuació es va quedar nu però “s’emmarca en la seua llibertat d’expressió artística“, va precisar.

D’altra banda el grup d’Ulldecona s’ha limitat a repiular un twuit:

Moment de l’actuació de dissabte la nit a Castelló:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.