La Marató de TV3 ha aconseguit recaptar més de 10,7 milions d’euros per la investigació contra el càncer a tot Catalunya. Un dels actes solidaris més importants que s’han fet a les Terres de l’Ebre és la caminada que organitzen conjuntament el Club Atletisme Terres de l’Ebre, la Universitat Rovira i Virgili i la Lliga Contra el Càncer. Han aconseguit recaptar 4.928 euros.

La dotzena caminada contra el càncer ha estat un èxit de participació, segons els organitzadors. S’han apuntat prop de mig miler de presones, que han recorregut la distància entre el Parc Teodor González i el Campus de la URV a Remolins, on s’han enalirat els centenars de globus que han posat color a la jornada.

El càncer és la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i, la segona, entre les dones. Gràcies a la investigació biomèdica, a Catalunya, la supervivència al càncer ha crescut un 7% en els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%. Però malgrat els avenços que s’han fet en tractaments, mètodes de diagnòstic i prevenció, la incidència del càncer segueix sent molt alta: 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones tindran càncer al llarg de la seva vida.

A la demarcació de Tarragona es diagnostiquen cada any aproximadament entre 3.000 i 2.500 casos de càncer. Mentre que a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa s’atenen una mitjana de 100 pacients anualment.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.