Prop de mig miler de persones s’han sumat a la manifestació contra les retallades i per unes pensions dignes d’aquest dissabte a Tortosa. Diferents moviments socials i els principals sindicats han convergit per dir “prou” a una dècada de retallades socials que, avisen, encara no s’han revertit malgrat que es diu que la crisi ja és història.

La manifestació ha sigut només una de les moltes que s’ha convocat arreu de Catalunya i l’Estat en defensa del Sistema Públic de Pensions. La més nombrosa a tornat a ser la de Bilbao, amb prop de 25.000 persones marxant pels carrers.

“Avui ha sigut l’inici d’un moviment però això continuarà fins que repetim totes les retallades”, ha subratllat Xesca Pérez, membre de Pensions Dignes Terres de l’Ebre i representant de la resta de convocants. “Durant més de deu anys hem tingut paciència i hem aguantat aquestes retallades però arriba un moment que s’han de revertir”, ha asseverat Xesca Pérez. Així mateix, ha remarcat que donada la “recuperació econòmica, el que no és just és que no es redistribueixi entre la població”.

De fet, ha denunciat que “no és de rebut” que un pensionista que cobra uns 600 euros hagi de triar entre pagar el lloguer o la hipoteca o bé pagar el menjar o els medicaments. I en aquest sentit, la representant de les entitats i sindicats ha reiterat que volen que s’aturin les retallades i que és l’hora de “conquerir” nous drets socials perquè insisteix que la ciutadania es mereix “una vida més digna”.

A més, també ha criticat la tasca dels representants polítics a les institucions públiques i els hi ha exigit que facin bé la seva feina. La manifestació ha acabat amb la lectura d’un manifest a la plaça de l’Àngel, on s’han aplegat tots els col·lectius en una rotllana amb les pancartes.

Els organitzadors tenen previst reunir-se dilluns vinent per decidir si tornen a convocar noves mobilitzacions o accions de protesta. “Aquesta ha estat la primera presa de contacte i han confluït tots els drets socials, entre tots i totes decidirem quina serà la propera”, ha apuntat Pérez

A Tortosa, la protesta l’han secudant nombrosos moviments socials i els principals sindicats: la Marea Pensionista d’Amposta, Pensions Dignes Terres de l’Ebre, la Marea Blanca , la PAH Ebre, l’Associació Discapacitats Rodem i Camimen, la Lliga contra el Càncer; i els sindicats IAC-CATAC, UGT, CCOO, USOC i USTEC-STEs.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.