El consell d’administració de l’hospital Sant Joan de Reus -constituit en junta general de GECOHSA, l’empresa gestora de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre- ha aprovat la distribució de les reserves, de 3,1 milions d’euros, a favor del seu soci únic, el centre hospitalari reusenc. Així, s’evita la causa de dissolució que afecta l’hospital i permet seguir endavant amb el procés de creació del nou ens públic, del qual n’assumirà la gestió i governança el Servei Català de la Salut. En els propers mesos, el CatSalut també es farà càrrec de la gestió de l’hospital Comarcal de Móra d’Ebre a través d’una entitat de dret públic.

Aquesta mesura, ja aprovada pel plenari municipal, ja va ser utiltitzada l’any 2016 per pal·liar el dèficit econòmic de l’hospital reusenc del 2015. Un cop superada la causa de dissolució es continua avançant en el procés acordat amb la direcció del CAT Salut per crear l’entitat de dret públic que ha de gestionar l’hospital reusenc.

Precisament, en un article d’opinió al Setmanari l’Ebre, l’exdirector territorial de Salut Ismael Piñas exigix la postergada creació de Salut Terres de l’Ebre. Lamenta la visió que tenen des de Barcelona de les terres de l’Ebre ‘mani qui mani’ i expressa tristor i sorpresa pel silenci de tots els polítics del territori davant una situació que descriu com a ‘greu’ i ‘transcendent’.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.