Es professionals de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre han organitzat una tancada de 24 hores dimecres per denunciar les mancances en les instal·lacions i serveis, i per denunciar el que consideren un nou espoli per part de l’ajuntament de Reus. A la capital de la Ribera d’Ebre ja es dona per fet que es tornaran a desviar les reserves de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre – uns 3 milions d’euros – cap l’Hospital Sant Joan de Reus, com ja va passar al 2016.

La tancada començarà a les 9h i acabarà dijous al matí. El comitè d’empresa de l’Hospital votarà la renúncia de manera immediata del seu lloc al Consell d’Administració de GECOHSA per tal de no formar part d’aquestes decisions. Consideren que el desviament d’aquests fons de reserva s’han de destinar a les inversions i el manteniment necessari d’un centre inaugurat fa 30 anys. Adverteixen que la maquinària s’ha quedat obsoleta i s’ha de renovar.

La incertesa plana l’Hospital de Móra d’Ebre des de fa mesos. El Servei Català de la Salut ha anunciat que passarà a gestionar l’equipament sanitari de referència a la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat l’any que ve, quan començarà a posar-se al dia amb les inversions pendents. Per tant, es posarà punt i final a la dependència amb l’Hospital Sant Joan de Reus i l’Ajuntament de la capital del Baix Camp i es descarta la creació de l’entitat pública Salut Ebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.