Vaga a la paperera Saica Pack d’Amposta, l’antiga Dapsa. El comitè d’empresa de la indústria del cartró, una de les importants de les Terres de l’Ebre amb 400 treballadors entre directes i subcontractats, ha convocat 13 dies d’aturada fins a final d’any.

Els representants sindicals s’oposen a l’aplicació d’un quart i cinquè torn. Això suposaria que l’empresa estaria oberta els 365 dies de l’any, inclosos caps de setmana i festius, a canvi d’una compensació econòmica injusta. “Aquesta modificació causaria un gran impacte a la plantilla, amb una compensació econòmica injusta i el fet de treballar la majoria dels festius i caps de setmana que hi ha establerts als calendaris”, asseguren fonts sindicals, que lamenten que l’empresa es mantingui “en una posició bastant fixa”.  Una reivindicació que se suma a la reclamació dels drets perduts en els darrers anys tant socials com salarials. “Salari, jornada de treball, permisos retribuïts, jubilacions anticipades, igualtat entre els dos gèneres”, puntualitzen.

Les negociacions pel nou conveni col·lectiu estan enrocades des de fa mesos, després que fos denunciat l’octubre de 2017. El comitè d’empresa demana, en aquest sentit, aplicar el vigent acord de Dapsa per al calendari laboral de l’any que ve que. Tot i estar acordat, asseguren que la direcció ha publicat un calendari no negociat i que està pressionant amb l’aplicació de l’article 41 de l’Estatut dels treballadors per modificar la jornada laboral i aplicar a dit el quart i cinquè torn. Per tot plegant, si la mediació prevista a principis de la setmana que ve no arriba a bon port, la plantilla iniciarà una vaga de 13 dies, entre el 12 i el 30 de desembre. Els dos primers dies serien dimecres i dijous.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.