El seguiment de la vaga de metges a l’atenció primària ha estat molt àmplia arreu de Catalunya i a les Terres de l’Ebre en la primera de les cinc jornades previstes. Segons el Sindicat de Metges de Catalunya el seguiment ha estat del 77,3% mentre que el Departament de Treball rebaixa la xifra al 45%. A  les Terres de l’Ebre, segons el departament el seguiment de la vaga ha sigut del 32%.

Els representants del personal, però, asseguren que el seguiment ha estat quasi total, del 100%, comptat els que no han vingut a treballar i els que han prestat serveis mínims (del 25% dilluns i dimarts).

El sindicat qualifica d’èxit absolut la mobilització i insta l’ICS i les patronals de la sanitat concertada a “escoltar el clam dels facultatius i atendre les reivindicacions legítimes i necessàries per millorar l’assistència als pacients i dignificar les condicions laborals dels professionals”. A més, avisen que “lluitaran fins al final” per dignificar el sistema sanitari públic.

Els professionals de la salut insten a l’Institut Català de la Salut i les patronals de la sanitat concertada a atendre les reivindicacions per millorar l’assistència i dignificar les condicions laborals. Demanen limitar les visites diàries a 28, amb un temps mínim de 12 minuts. També recuperar els 920 professionals perduts amb les retallades, així com el poder adquisitiu perdut. I incrementar el pressupost sanitari destinat al nivell bàsic assistencial. A expenses de les negociacions, a les Terres de l’Ebre s’esperen concentracions a finals de setmana.

19 h | Jornada sense incidències i amb un seguiment del 32 % de professionals sanitaris

El seguiment de la primera jornada de vaga d’Atenció Primària a les Terres de l’Ebre va estar entorn el 30% per part dels professionals sanitaris. Segons apunta L’Institut Català de la Salut va transcórrer sense incidències i així s’espera que continue duran els quatre dies que està convocada la vaga, si no s’arriba abans a un acord.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.