El campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgil ha creat el primer espai de coworking rural universitari de Catalunya, emmarcat dins la xarxa Cowocat Rural. La universitat i el Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) del Grup d’Acció Local Ribera d’Ebre-Terra Alta són els impulsors d’aquest nou projecte. L’espai de coworking estarà ubicat al segon pis del campus Terres de l’Ebre i tindrà, inicialment, 15 espais de treball.

Els objectius d’aquest projecte que es posarà en funcionament són oferir continuïtat als projectes emprenedors desenvolupats des de la Universitat com una manera de retenir talent; intercanviar espais de treball i compartir formacions; fomentar i donar suport a la cultura emprenedora entre els estudiants universitaris; promoure el treball col·laboratiu i ser referents en innovació territorial basada en el coworking, i participar i desenvolupar acords amb altres espais que permetin convidar altres emprenedors en activitats de dinamització.

“L’objectiu és captar microempreses o autònoms que treballin en l’àmbit del comerç electrònic, el màrqueting digital, el disseny gràfic, els continguts de posicionament SEO o les xarxes socials”, exemplifica Enric Ginovart,  gerent d’Incubalia i també el responsable de dinamitzar l’espai.És per això que s’ha posat en funcionament el web http://coworking.urvempren.cat a través del qual els interessats podran demanar informació.