Deltebre ha inaugurat oficialment aquest diumenge el Centre Fluvial del Delta, als baixos del pont Lo Passador. Aquest equipament que neix amb l’objectiu de dinamitzar l’entorn del pont i que permetrà obrir el municipi al riu Ebre. L’espai, de 1.000m2,  es projecta com a un espai turístic però que també, de manera transitòria, allotjarà funcions d’auditori plenament equipat.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “el Centre Fluvial del Delta és només la primera part del projecte d’impuls de tot l’entorn del pont lo Passador”. Durant el seu discurs, l’alcalde ha explicat que “Deltebre té amb el riu Ebre el seu gran valor i actiu i, per aquest motiu, hem de concentrar esforços per obrir el municipi al nostre riu i impulsar un entorn que ha estat infrautilitzat durant mols d’anys”.

De fet, tant és així que l’alcalde ha aprofitat la inauguració del Centre Fluvial per mostrar el futur Parc Fluvial del Delta, us espai obert, amb la barcassa com a protagonista, que esdevindrà un centre d’activitat municipal al costat del riu Ebre. El Parc Fluvial és la segona fase de dinamització de l’entorn del Passador i està previst que estigui finalitzada abans del final del segon trimestre de 2019.

La inauguració del centre ha estat a càrrec del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, el qual ha posat en valor “la il·lusió i l’energia transformadora del municipi de Deltebre al voltant d’un equipament que ha de permetre generar valor afegit en un entorn natural de primera qualitat”.

L’avinguda 1 d’octubre, l’eix central del Delta

Des de l’Ajuntament de Deltebre s’està treballant per impulsar l’eix central del Delta, la via que uneix Deltebre i Sant Jaume d’Enveja mitjançant el pont Lo Passador. Per a l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, el Centre Fluvial és un pas més per “consolidar la nostra capitalitat del Delta de l’Ebre i per donar ànima i contingut a l’eix central del Delta”. I en aquesta mateixa línia, des de l’Ajuntament de Deltebre es va construir la nova Biblioteca Delta de l’Ebre, s’està urbanitzant el carrer Cambra i s’està construint la futura rotonda de la cruïlla entre l’Avinguda 1 d’octubre i el carrer Robert Graupera.

La inauguració del Centre Fluvial del Delta, a banda dels corresponents parlaments del president i de l’alcalde, ha comptat amb les actuacions de la Companyia Delta Teatre i també de la Societat Musical Espiga d’Or. Un bon nombre de veïns i veïnes s’han aproximat al Centre Fluvial i han gaudit de la inauguració d’un espai que ha comptat amb una inversió del voltant dels 450.000€.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.