El turisme rural és una de les opcions preferides dels catalans per passar les petites vacances del pont de Tots Sants, que enguany s’ha allargat des de dijous a diumenge. El delta de l’Ebre és una d’aquestes destinacions. Segons l’Associació de Turisme Rural del Delta (ATUREBRE), s’ha registrat entre un 70% i un 80% d’ocupació.

Segons el president d’ATUREBRE, Albert Hernández, la pluja dels inicis de la setmana no ha estat un motiu per frenar les reserves. “Hi hagut molta prudència fins última hora, però després ens ha fet un temps fantàstic i s’han fet moltes reserves d’última hora”, explica Hernández.

A les cases rurals del delta de l’Ebre, la temporada de més ocupació va des de setmana santa fins l’11 de setembre. I la resta de l’any, el sector depèn dels ponts com el que acabem de passar. Des d’ATUREBRE creuen que per créixer han de fer el salt a nous públics. Per Hernández, cal buscar el públic estranger ja que fins ara els llocs de procedència més habitual dels seus clients són l’àrea metropolitana de Barcelona, el nord d’Espanya i el País Valencià.

Segons dades d’ATUREBRE, als allotjaments rurals de la plana del Montsià i el Baix Ebre han registrat en torn un 30% d’ocupació durant el pont.

Periodista.