Aigües de Tortosa  ha iniciat aquesta setmana les obres per substituir les canonades d’aigua potable a l’avinguda de la Generalitat, entre el carrer Rosselló i Mossen Manyà. L’actuació s’inicia arran de problemes detectats en el subministrament i fugues. Un cop acabin els treballs també es canviarà la vorera, actualment malmesa, per un paviment de llosa granítica.

Es tracta de la substitució de les antigues canonades, principalment de fibrociment, per unes de noves de polietilè de 125 mm. L’actuació suposa la renovació d’un total de 420 metres de la xarxa en un tram important ja que les obres es fan a l’avinguda de la Generalitat, entre els carrers Rosselló i Mossèn Manyà. Juntament amb això també es renoven els hidrants de bombers, adaptant-los a la normativa vigent i se substitueixen les escomeses dels habitatges particulars.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, juntament amb el gerent d’Aigües de Tortosa, Honorio Royo, i el president de l’associació de veïns del Temple, Paco Roigé, han visitat aquest dimecres les obres i n’han destacat la millora que suposarà per a la xarxa en aquest barri. Segons Roigé, permetrà “una important millora al subministrament i a l’eficiència del servei, ja que d’aquesta manera es podran corregir les fuites que havíem detectat que es produïen en aquesta zona”.

Les obres ja han començat i s’allargaran durant aproximadament dos mesos. El cost total de l’actuació és de 190.000 euros i està inclòs al pressupost del 2018 d’Aigües de Tortosa i al Pla director d’abastament d’aigua potable de la ciutat. Els treballs han sigut adjudicats a l’empresa CCSA Ingeniería.

Més millores a la xarxa

L’actuació al Temple també servirà per iniciar una subsectorització de la xarxa de subministrament a tot el barri. D’aquesta manera es podrà controlar millor el rendiment hidràulic a tota la zona, dividint la xarxa en quatre sectors que permetin resoldre possibles incidències sense haver de tallar tot el subministrament a la vegada.

No és l’única millora executada en els últims mesos. A l’abril, Aigües de Tortosa ja va renovar part de la canalització a Ferreries per donar servei, entre d’altres, al viver d’empreses i el polígon Pla de l’Estació. L’obra va substituir 650 metres de canonades, i va completar una anella de transport d’aigua potable amb previsió dels futurs creixements a la zona.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez