Desarticulada una organització criminal que es dedicava al cultiu de marihuana a l’Ebre. Un operatiu de la policia espanyola ha finalitzat amb vuit detinguts, més de 600 plantes de marihuana decomissades i 1,5 quilos a punt per a la venda. Els agents van desmantellar fins a quatre plantacions de marihuana, repartides entre els municipis de Tortosa, Amposta, Deltebre i Sant Carles de la Ràpita, que s’amagaven soterrades al subsòl per evitar la seva detecció. A través d’una trapa perfectament dissimulada al terra s’accedia a les instal·lacions que, segons la policia, s’havien construït expressament per al cultiu. Estaven dotades amb el serveis de llum, aigua i ventilació necessaris. Entre els detinguts hi ha un jardiner expert en l’ús de productes fitosanitaris per incrementar la producció de les plantacions.

Narcotraficants professionals

Els ara detinguts tenien una alta qualificació a l’hora del tractament i distribució de la marihuana, donant-se el cas que un dels arrestats regentava un establiment Grow shop, la qual cosa els facilitava l’obtenció de tota mena de materials per a les plantacions, així com la comercialització de part de la droga cultivada. Un altre dels detinguts era un expert jardiner i la seua funció a l’organització criminal era utilitzar productes fitosanitaris per a maximitzar la producció de les plantacions.

En els quatre registres practicats van ser confiscades un total de 610 plantes de cànnabis, 1,5 quilograms de marihuana envasada i preparada per la distribució, material de reg, ventilació, climatització, elèctric i fitosanitaris d’ús exclusiu en aquest tipus de cultiu, així com dos vehicles utilitzats per transportar la producció i abundant documentació relacionada amb les activitats il·lícites.

Els sis homes i dos dones detinguts, a qui se’ls imputen delictes contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i pertinença a organització criminal, van ser posats a disposició de l’autoritat judicial corresponent, que va decretar l’ingrés a presó provisional de quatre d’ells i llibertat amb càrrecs a l’espera de judici per a la resta.

L’operació ha estat desenvolupada per agents de la Brigada Local de Policia Judicial de la Comissaria Local de Tortosa (Tarragona) en col·laboració amb la Policia Local de Tortosa.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.