Aquest cap de setmana ha tingut lloc el campionat de caça de Sant Hubert que té com a finalitat promoure i valorar l’esperit esportiu del caçador, les qualitats naturals i l’ensinistrament del gos, així com l’educació venatòria amb una competició d’alt nivell. La prova vol posar de manifest els aspectes cinèfils i tècnics de la caça i que aspiri a l’ensenyament dels caçadors, respectant la naturalesa i l’entorn.

L’actual campiona d’Espanya, l’ebrenca Noelia Cartes, amb una trajectòria envejable dins d’aquest tipus de competició, va començar l’any 2014 en el món cinegètic, i el mateix any, va aconseguir ser subcampiona d’Espanya d’aquesta modalitat i subcampiona del món amb l’equip espanyol. L’any 2015, també va proclamar-se campiona d’Espanya, per tant, una esportista que representa una vegada més la capacitat de superació de la gent de les Terres de l’Ebre.

Per poder optar als campionats d’Espanya, primer va classificar-se en el campionat Territorial de les Terres de l’Ebre i, posteriorment, en el campionat de Catalunya, on va obtenir la primera posició.

En el Campionat d’Espanya va competir amb la seva gossa Xenna de Benivin, una braca alemana, amb un alt grau d’ensinistrament, i que ha sigut companya inseparable durant les darreres edicions. En el campionat van participar 14 dones de tot l’Estat, repartides en dos bateries de 7 en cada camp i disputant una semifinal en cada camp. Cartes va aconseguir una puntuació de 86 punts, 17 per davant de la segona classificada en la semifinal, optant a competir a la final entre els dos millors resultats de cada camp. Com a resultat final li va donar la victòria amb una puntuació de 65 punts.

El mundial es disputarà el proper  26 d’octubre a Torrijos, Toledo.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.