La Guerra Civil Espanyola també es va a les cancelleries de mig món. Mentre Franco rebia el suport incondicional de les potències feixistes, el govern de la República maldava per rebre ajuda de França o Anglaterra i per trobar un intermediari internacional que posés fi al conflicte. Així ho explica el catedràtic d’història Josep Sánchez Cervelló, qui afirma que les democràcies europees van abandonar la república per protegir-se davant una possible revolució comunista.

Aquesta ha sigut una de les dotze ponències que s’han pogut escoltar durant el primer congrés internacional de la Batalla de l’Ebre, que ha acabat aquest diumenge. Durant sis jornades s’han analitzat aspectes encara poc coneguts de la batalla, com el paper dels espies o els avenços mèdics. El congrés també ha donat veu a petites històries de la batalla de l’Ebre, més personals i locals. S’han aportat més de 30 comunicacions que quedaran recollides per escrit, juntament amb les ponències.

Periodista.