Entre aquesta botella i aquesta altra han passat gairebé quaranta anys. Més enllà del temps, no hi ha massa més diferències. Les dues pertanyen a les mateixes vinyes i les dues són de garnatxa blanca. Durant tot aquest temps, però, la Fatarella no ha produït més vi. Ara, però, surten al mercat amb una nova marca amb el total convenciment  de que serà un vi genuí. Al-Fatriyya arriba per quedar-se. Un vi genuí com aquest, quan el seu objectiu principal és reconèixer l’esforç de qui el feien fa gairebé mig segle, no pot fer-se d’una altra manera que a lo tradicional.

Més característiques que fan aquest vi únic: es fa a la última finca d’aquesta varietat que queda a la Fatarella.

La qualitat enguany ja li ha valgut el reconeixement d’estar entre els 100 vins que opten als 18 premis de la Guia de vins de Catalunya, la més important del país.

Al-Fatriyya té una nota superior al 9,5 però per saber si opta al reconeixement caldrà esperar fins al 5 de novembre quan es coneixerà el veredicte del jurat.