Després que la Sala del Penal de l’Audiència Nacional va decidir arxivar definitivament la querella contra diversos exministres i els promotors empresarials del projecte Castor, als jutjats de Vinaròs continua la instrucció arran la denúncia de la Plataforma d’Afectats pel Castor. L’última novetat ha estat que el jutge ha citat a declarar a dos pèrits d’ESCAL-UGS i d’Enagas per les injeccions del 12  i el 13 de setembre.

Tot i que la instrucció avança, la plataforma creu que no hi haurà judici. APLACA, però, té l’objectiu final de portar el cas als tribunals europeus.

I mentre la justícia avança per la seva banda, el Parlament de Catalunya ja ha aprovat la creació de la Comissió d’Investigació i on la CUP vol tenir un paper cabdal. D’entrada exigeixen responsabilitats polítiques i empresarials.

La Plataforma d’Afectats ja té 300 afiliats. Porta 11 anys presentant al·legacions i organitzant manifestacions per demanar responsabilitats d’aquest projecte.

 

Autor:

Comunicador.