Les joventuts del Partit Demòcrata, la JNC, van encetar el curs polític des d’Amposta, reunint al seu Consell Nacional. El tema a tractar, la darrera polèmica de la relació entre el PDeCAT i Junts per Catalunya: la moció pactada amb el PSOE al Congrés per obrir un diàleg entre Catalunya i l’Estat dins el marc de la llei. Una moció que es va retirar després que ERC se’n despengés i per les pressions internes de Junts per Catalunya.

El secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya i diputat del PDeCAT al Congrés, Sergi Miquel, defensa que el camí és la coordinació. “Estem convençuts que la estratègia coordinada entre el govern de Catalunya i els grups parlamentaris a Madrid és la bona via. En aquest cas no ha sortit bé perquè el PSOE es va excedir en els seus posicionaments. Però seguim defensant que l’acció conjunta entre les forces independentistes a Catalunya, Madrid i arreu és imprescindible per assolir els nostres objectius”.

La presidenta del PDeCAT a l’Ebre i diputada, Mònica Sales, i la directora d’Administració i Funció Pública, Annable Marcos, han sigut alguns dels càrrecs territorials que han acompanyat els joves. Durant la trobada, la JNC ha aprovat també una moció en suport als mossos investigats l’1 d’octubre i també en suport al conseller Forn i el major Trapero.

Periodista.