El vent té una important presència a les Terres de l’Ebre ja que no té cap protecció orogràfica. Aquest és el leitmotiv de l’ Internacional Music Festival Ebre Terra de Vent, que aquest any celebra la seva setzena edició. Es tracta d’un festival dedicat exclusivament a la música produïda amb instruments de vent que es celebra en alguns punts del territori ebrenc iniciant-se a Tortosa per Festes de la Cinta. Aquest any, però, l’esdeveniment va començar a Amposta en motiu de les seves festes majors amb l’actuació de Debbie & Her Dixie Boys.

Pel que fa a Tortosa el festival va tenir lloc durant tres dies, amb propostes molt variades. La fórmula que va predominar durant aquests dies va ser la cercavila amb uns itineraris marcats per tal de que fos la música la que trobés el públic. Aquest any s’han pogut escoltar pels carrers de Tortosa estils molt variats d’arreu del món, però també del territori. Alguns dels noms que van sonar van ser el Fanfare Olaitan, grup de música vudú; Befunkbop, grup de música afro-americana; o Mitja Cobla Els Cigalons, que interpreta música tradicional catalana. També van tenir lloc a la programació les agrupacions locals com són els Gaiters de l’Aguilot, la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa i Dolçainers de Lo Golafre entre d’altres.

Periodista.