Desenes de persones es van agafar de les mans al llarg de l’assut de Xerta i Tivenys, al bell mig del riu Ebre. I ho van fer per reclamar l’alliberament de l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, que és natural de Xerta. D’aquí poc es compliran cinc mesos que Forcadell és en presó preventiva. I els familiars asseguren que no tenen cap previsió de quan en podrà sortir.

“No hi ha cap cosa prevista perquè pugui sortir, no hi ha res. Hi ha boles, que si uns a l’octubre, que si altres al novembre. D’això no hi ha res. Per això crec que la feina que fem aquí, de fer soroll, és important”, ha explicat Bernat Pegueroles, el marit de Forcadell.

Els organitzadors de l’acció són els membres de la campanya Free Forcadell, que ja han fet altres actes arreu del territori. Des de la campanya Free Forcadell, així com la de Free Bassa, posen l’accent en què les dones preses i exiliades del procés no tenen suficient atenció mediàtica. “Cal tenir en compte que Carme Forcadell ha sigut la segona autoritat del país i no està tenint ni molt menys l’a social i mediàtica la segona autoritat del país represaliada”, ha dit Josep Sabaté, membre de l’organització.

L’entorn de Forcadell va agraïr l’acció a través del seu compte de twitter.

El vinent acte multitudinari de la campanya Free Forcadell serà el 15 de setembre a Sabadell, on té fixada la residència des de fa anys l’expresidenta del Parlament.

Periodista.