Vicent Fibla, director d’Eufònic: “El paisatge està vinculat a la creació artística”
L’espectacle del canadenc Adam Basanta “A room listening to itself” a l’església del Castell d’Ulldecona, serà l’encarregat d’obrir aquest dijous a partir de les 20 h el pòrtic del festival Eufònic 2018. Tot i que el festival tindrà lloc del 30 d’agost al 2 de setembre, a partir d’aquest dijous s’aniran inaugurant instal·lacions artístiques a Amposta, Miravet, Tortosa, Ulldecona i Vinaròs. El festival combina activitats d’entrada gratuïta (Mercat Vell, Ullals de Baltasar, tallers i activitats familiars) amb altres de pagament (Església Nova, Pavelló Firal, Auditori Sixto Mir i el dinar/cloenda al Xiringuito de la Costa).
Vicent Fibla, director d’Eufònic troba essencial, “La vinculació a l’entorn i no només parlant de paisatge entès com a bucòlic, sinó paisatge humà que és molt important. El paisatge està vinculat a la creació artística, ja que penso que ha de ser sostenible amb l’entorn i tenir un lligam”.
Fibla recorda que, “Eufònic va néixer com una proposta vinculada a l’entorn amb una convocatòria en la qual es presenten artistes per a treballar al mig del paisatge i després presentar el treball els dies del festival. No és un festival convencional i no ‘adscriu a cap norma. És un festival de música, arts visuals, instal·lacions artístiques i de coses que passen al paisatge i tot això junt ens dóna la fórmula”.