Els CDR de Tivissa de la Ribera d’Ebre es desmarquen de l’aparició d’unes pintades de llaços grocs en un monument que hi ha a l’entrada del poble. Les pintades s’haurien fet aquesta matinada al damunt de les àmfores que donen la benvinguda a la localitat riberenca i també en un plafó informatiu del poblat ibèric del Castellet de Banyoles.

A través de les xarxes socials, els CDR han deixat clar que no han estat ells els autors de les pintades, tot i tractar-se de símbols independentistes, i ho consideren un “atac de falsa bandera”. És a dir, acusen altres col·lectius de cometre aquests actes per tacar la seva imatge pública. “Defensem la llibertat d’expressió però sense malmetre res”, han expressat els CDR per les xarxes socials.

L’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, ha denunciat els fets als Mossos d’Esquadra al tractar-se d’un “atac” al patrimoni municipal. A través de les xarxes socials, Jardí ha titllat els autors dels fets com “brètols amb una evident tara mental de dimensions considerables”. Jardí també ha explicat que el CDR de Tivissa s’ha ofert per netejar les pintades.

Tivissa va ser objecte aquest cap de setmana d’una batuda per treure llaços grocs i estelades que va organitzar un escamot de 14 persones vingudes del Camp de Tarragona. Els Mossos van aconseguir identificar-los quan eren a Móra la Nova. El grup s’anomena “Resistencia Alta Tabarnia”, i aquest dimarts han publicat un comunicat on acusen la policia d’actuar de forma “desproporcionada”.

Periodista.