El Kairat Almaty dels ebrencs Carlos Alós i Àlex Accensi, tindrà que apel·lar a l’èpica per superar en el partit de tornada al Sigma Olomuk que dijous al vespre s’imposava per dos gols a zero al conjunt de Kazakhstan.

Tot i la derrota els deixebles d’Alós van tindre opcions per entrar al partit, malgrat quedar-se en inferioritat numèrica als trenta-cinc minuts.

Una rematada des de la frontal de l’àrea al mateix escaire obria el camí a la victòria de l’equip txec, que als cinc minuts de la represa ampliava distàncies. L’ocasió més clara del Kairat arribava en un servei de falta que s’estavalleva al pal, en l’acció que s’equilibraven les forces per l’expulsió d’un jugador local.

D’aquí a sis dies en la tornada a l’estadi central d’Almaty tindran que buscar la remuntada per passar ronda en la tercera elimatòria prèvia de la UEFA Europa League. En la quarta ronda i última prèvia abans d’accedir a la competició, els esperaria el Sevilla Futbol Club de Pablo Machin que es va imposar per un gol a zero al Zalguiris Vilnius. L’anada es disputaria el 23 d’agost a domicili i la tornada el 30 del mateix mes a l’estadi de Nervión a Sevilla.

L’historial dels dos conjunts

El Sigma Olomouc es un dels clubs més potents de la lliga txeca i un clàssic en les últimes dècades en competicions europees. Al llarg de la seua història ha disputat cinquanta-sis enfrontaments en la competició continental. La seua millor actuació va ser gairebé fa trenta anys, quan va disputar els quarts de final de UEFA, en la qual va perdre davant el Reial Madrid després d’un empat a un a casa i cedir per un 1-0 al Santiago Bernabéu.

El Kairat per la seua banda ja va ser el principal equip de Kazakhstan durant l’era soviètica i l’únic equip kazac que va competir en aquella primera divisió on va ser setè, com a fita principal. Actualment viu a l’ombra de l’Astana, que ha guanya els últims campionats de lliga. Com a curiositat, en les seues files milita un dels millors jugadors russos de la història, Andrey Arshavin.