Coincidint amb la concentració dels dilluns a Tortosa per reclamar la llibertat dels presos polítics, l’Assemblea Nacional Catalana de les Terres de l’Ebre va denunciar i condemnar les agressions feixistes i en contra de la llibertat d’expressió que s’estan produint arreu de Catalunya i, també a les Terres de l’Ebre.

L’entitat sobiranista va llegir el comunicat publicat el 3 d’agost en resposta a unes declaracions del subdelegat del govern espanyol qüestionant la violència policial l’1 d’octubre. “És imperdonable l’intent de negar fets tan evidents com la violència extrema del primer d’octubre per part de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, apallissant indiscriminadament davant dels col·legis electorals a gent pacífica de totes les edats, imatges que han fet la volta al món i han estat portada als mitjans internacionals més prestigiosos. Declaracions com la del Delegat del Govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, a banda de fer-lo caure al mateix nivell que l’antic delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millor, demostren que els partits unionistes i l’Estat espanyol en si mateix han perdut completament el nord i el que és pitjor, qualsevol signe d’humanitat. Vídeos, fotos i testimonis demostren tot el que va passar, no es pot passar el sol amb un dit”, resa el comunicat.

Des de l’ANC no només estan preparant actes per la Diada de l’11 de setembre, sinó també per l’1 d’octubre. Reclamen que es treballe per fer efectiu el mandat de les urnes.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.