El Kairat Almaty que entrena el tortosí Carlos Alós i que compta amb un altre tortosí dins a l’staff tècnic com és Àlex Accensi, ha fet història eliminant a l’AZ Alkmaar en la ronda prèvia de l’Europa League.

Els jugadors d’Alós portaven una renda important del partit d’anada ara fa set dies al Kazakhstan, amb els dos gols que va marcar el davanter centre Eseola. Ahir al vespre s’imposaven els holandesos per dos gols a un, però no van poder aixecar el resultat de l’anada. L’equip de Kazakhstan ampliava la renda amb un gol de penal a la mitja hora de partit, obligant als dels Països Baixos a marcar quatre gols per passar ronda. A cinc minuts del descans, arribava el gol de l’empat per als locals, que tot i intentar-ho al segon temps no va ser fins al temps de descompte quan un dubtós penal els permetia remuntar, però sense temps de buscar la remuntada.

L’èxit del conjunt del Kazakhstan és també el del futbol ebrenc, pel que representa haver aconseguit una fita així amb professionals ebrencs al capdavant, eliminant un dels històrics del futbol holandés que va quedar tercer la temporada passada per darrera el PSV Eindhoven i l’Ajax d’Amsterdam.

El tècnic tortosí de quaranta-tres anys d’edat porta una magnifica trajectòria com a entrenador d’aquest equip, al que ara l’espera a la pròxima eliminatòria un equip de la República Txeca.

Va ser la principal sorpresa de la segona prèvia de l’Europa League el triomf del Kairat davant l’AZ Alkmaar. Altres equips que han passat ronda han estat el Vitesse, el Burnley, el Rangers, l’Atalanta, el Leipzig o el Besiktas. El Santa Coloma d’Andorra no va poder fer valer el resultat del partit d’anada quan es va imposar per un gol a zero i caia al camp del Valur islandés per 3 a 0.