Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries van tornar a fer ús de la ironia i el seu estil personal en aquest cas per defensar la llibertat d’expressió i evocar el raper mallorquí Valtònyc. Va ser durant les representacions de la seva tradicional Taberna d’Enrico, un espectacle estrella de la Festa del Renaixement de Tortosa.
Els Quicos van incloure a la representació un “rap de sonoritat medieval”, acompanyat amb un darbukka i una viola de roda, una cançó prohibida que li va valdre al personatge atrevit de cantar-la la sentència d’escollir entre “un cep preventiu o l’exili a Flandes”.
Era un dels moments dedicats a l’actualitat amb els que d’any en any il·lustren el seu espectacle creat especialment per a la Festa del Renaixement tortosina. La Taberna d’Enrico es fa des de fa 22 edicions ininterrompudes i amb gairebé 2.000 espectadors cada edició. En aquesta obra una troupe de rodamons es troben a la vella taverna d’Enrico Provinciale Fatsini (un descendent de Cristòfol Colom) per oferir unes varietés a canvi de menjar i beure.
El trasllat de les representacions, des de fa 3 anys, a la plaça de Menahem Ben Saruk, al barri de Remolins, ha permès ampliar l’aforament a 350 espectadors per passi. Enguany es van fer 7 sessions. Enguany, el clàssic del Renaixement s’apunta l’anècdota d’haver estat l’escenari escollit per un espectador per demanar-li casament a la seua parella davant la sorpresa i l’aplaudiment de tot el públic.
ACN – Tortosa

Autor:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.