El gerent de Ports de la Generalitat de Catalunya Joan Pere Gómez, ha anunciat que en els pròxims mesos s’invertirà 1,5 milions d’euros en actuacions als ports de la costa de l’Ebre.
En aquest sentit, Gómez, va anunciar que, “A partir del 17 de setembre s’inicien actuacions importants als ports ebrencs. Actuarem i renovarem tot el frontal marítim del port de l’Ampolla, també renovarem la zona superior de la platja de l’Alguer de l’Ametlla de Mar i la integrarem amb el port de l’Ametlla a través d’un nou passeig i la dàrsena del moll dels tonyinaires. A primers d’octubre també actuarem al passeig marítim de la Ràpita fins al moll dels pescadors i en una segona fase fins a Marina Sant Carles per contribuir a la integració entre el port i la ciutat. El nostre objectiu és que els ports s’obrin als ciutadans i ho fem amb infraestructures, però també amb seguretat després de la instal·lació de càmeres a tots els ports i aplicant criteris de sostenibilitat després de la substitució de tota la il·luminació per llums LED”.
El Calero va recordar que, “Durant aquests dos darrers anys, hem invertit prop de 2 milions d’euros i ho hem fet a tots i cadascun dels ports ebrencs. Perquè una economia funcioni, s’ha de reinvertir més enllà del manteniment i la conservació. Ho hem fet a l’Ametlla de Mar on hem invertit en un nou passeig marítim i una passarel·la i pantalans per promocionar els esports nàutics i esportius, la neteja del fons marí a l’Ampolla o la integració del port i la ciutat a Sant Carles de la Ràpita, un nou moll compartit per pescadors i xàrters a les Cases d’Alcanar, el nou embarcador a Sant Jaume d’Enveja. En definitiva són petites inversions però que en el seu conjunt fan que les economies es vagin retroalimentant. I tot això ho hem fet en època de crisi”.

Demà divendres Joan Pere Gómez Comes tornarà a ser al Territori per presentar als ciutadans el Pla Especial del Port de Deltebre que permetrà la seva ampliació en 27.800 m² arribant així a la xifra de 63.000 m² destinats a l’amarratge. En concret s’incrementaran en 20 els amarratges de les embarcacions pesqueres i en 175 els amarratges de les embarcacions nàutiques i esportives, es dotarà de més i millors serveis i s’habilitarà una zona comercial.