Donar resposta a les necessitats actuals i ordenar i optimitzar recursos és el que busca el govern d’Amposta amb el nou contracte de neteja i jardineria. La licitació es votarà dilluns durant el ple ordinari del mes de juliol.

El contracte és a 5 anys i suma 6 milions d’euros, a raó d’1,2 milions anuals. L’alcalde recorda que actualment la despesa anual puja a 1,1 milions i, a partir d’ara, les tasquen superaran en un 50% les que s’estan fent ara. El contracte també incorpora una inversió en nova maquinària de 600.000 euros. Pel que fa a la neteja, s’incorpora tot el municipi, es modifiquen freqüències i es preveu una bossa d’actuacions extraordinàries. Vol donar resposta en casos puntuals com els que es donen en temporada alta al Poblenou del Delta o l’Eucaliptus, per exemple.

L’empresa guanyadora també haurà d’invertir 500.000 euros per mantenir adequadament les zones verdes, que comptaran amb reg automatitzat i flor de temporada, entre altres millores. L’adequació del pàrquing del Grau, del parc de Valletes -darrere el Miquel Granell- o un gran parc caní al costat del cementeri són altres actuacions previstes en els propers anys. El manteniment d’espais com el Parc dels Xiribecs o el Camí de Sirga anirà a càrrec de centres especialitzats de treball i es preveu adjudicar el contracte a finals d’octubre.

Periodista.