El programa de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú té com un dels seus plats forts la celebració, aquest dissabte, de la seva diada, la Diada de les Neus. La plaça de la Vila es vestirà de gala a partir de les 18h per acollir les actuacions dels Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els amfitrions, els Bordegassos de Vilanova.

Els Castellers de Vilafranca intentaran el primer tres de deu de la temporada. Els verds van a totes a la Diada de les Neus i no només volen portar el castell de deu, sinó sumar-hi dues manilles més, les de la torre de nou i el pilar de vuit, a més del cinc de nou amb folre que fa més de 3 anys que no intenten. La Jove de Tarragona intentarà repetir, com a mínim, la gran actuació que van fer a Torredembarra descarregant tres castells de nou, entre els quals el cinc de nou amb folre. Tot i això els tarragonins no descarten reptes majúsculs. I pel que fa als Bordegassos locals, el seu objectiu principal serà ajuntar el tres i el quatre de vuit, fet que encara no han aconseguit aquesta temporada.

Des de la plaça de la Vila, els encarregats de retransmetre la diada per televisió serà l’equip format per Toni ComasEsteve GiraltÀlex Alonso, Joan Beumala i Gisela Racero.

La diada, realitzada en col·laboració amb Canal Blau, s’afegeix a l’ampli calendari d’actuacions castelleres que La Xarxa de Comunicació Local ofereix aquesta temporada. A la diada de la Festa Major de Vilanova la seguiran les diades del 70è aniversari dels Castellers de Vilafranca del Penedès (18 d’agost), la de Sant Magí a Tarragona (19 d’agost), de la Festa Major del Catllar (25 d’agost), la de la Festa Major de l’Arboç (26 d’agost) i la diada de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès (30 d’agost).

Emissió per Canal Terres de l’Ebre

La diada castellera de la Festa Major de Vilanova es podrà seguir en directe per Canal Terres de l’Ebre a partir de les 18h. Per xarxes socials, aquests continguts es podran seguir a TwitterFacebook i Instagram amb el perfil @CastellsEnXarxa i l’etiqueta #CastellsEnXarxa.