L’Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (Actima) ha presentat dues denúncies contra la comissió de bous i els organitzadors i controladors dels espectacles d’Alcanar per un presumpte incompliment de la Llei 34/2010, la llei que regula les festes tradicionals amb bous a Catalunya.
Les reclamacions que s’han presentat a la delegació territorial del Joc i l’Espectacle de les Terres de l’Ebre, assenyalen un suposat correbous “campestre” que es va celebra rel 13 de maig, amb cavalls, bous i mascles bovins. Segons Actima, aquesta modalitat no està contemplada a la Llei dels Correbous i “no és legal a Catalunya”. També s’ha denunciat l’ús de pals contra els animals en un correbous amb bous i vaques el dia 18 de maig.
Actima ha demanat al Govern que incoï els expedients sancionadors corresponents contra els reposables dels espectacles denunciats a Alcanar.
ACN – Alcanar

Autor:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.