Les eleccions municipals seran el 26 de maig. Tot i que amb símils esportius, queda el comparable a una ultra marató, el cronòmetre ja fa temps que corre a mode de contrarellotge. Més de 500 veïns i veïnes de Deltebre van acompanyar diumenge a Joan Alginet en la presentació com a candidat a l’alcaldia per la plataforma Més Deltebre. L’acte va comptar amb la presència de la majoria d’alcaldes ebrencs republicans i el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès. Alginet vol encapçalar el canvi a Deltebre després d’un mandat amb Lluís Soler i el Pdecat al capdavant.

El pont Lo Passador, símbol d’unió entre comarques, ha sigut el testimoni de la posada de llarg de Joan Alginet com a candidat a l’alcaldia de Deltebre. És el cap de llista de la coalició entre Esquerra Republicana i Més Deltebre, una plataforma ciutadana i política que es defineix d’esquerres i sobiranista i que neix amb vocació de govern i com alternativa al govern de Lluís Soler i el Pdecat. “Més Deltebre neix en un moment en què moltes persones diferents ens trobem i pensem: es necessita una alternativa. Una alternativa al govern que hi ha i que representi, tal com toca, a tanta i tanta gent que durant aquests anys no s’han sentit representats per ningú”, va assegurar.

La participació, la tolerància, la no exclusió, la transparència i la coherència són la bandera de Més Deltebre-Acord Municipal, que es planteja oferir un Deltebre del futur amb més oportunitats als joves per evitar que marxen, un model turístic i sostenible, però que vetlli també pel sector primari i el Delta.

“Les parets de l’Ajuntament han de ser un vidre, no un búnquer. Hem de treure portes, que n’hi ha massa. Hem de treure barreres, que n’hi ha massa. No calen tantes portes ni tants despatxos”, va afegir Alginet.

Exregidor per Compromís d’Esquerres-Socialistes per Deltebre, Alginet va estripar el carnet del PSC al 2013. Durant la presentació va recordar dos dels seus referents: el rebesavi executat per les tropes franquistes i Oriol Junqueras, sense amagar els seus orígens polítics. “Tothom sap la meua trajectòria política. Jo continuo sent socialista, socialdemòcrata, però abans que socialista i socialdemòcrata, sóc català i m’estimo Catalunya i vull que Catalunya sigue tractada com mereix. Vull que Catalunya pugue decidir el seu futur i sigue una República dins de la Unió Europea”.

Més de 500 deltebrencs van acompanyar Alginet, que va rebre suports socials però també polítics, amb una nodrida representació dels alcaldes ebrencs republicans i representants territorials, amb el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, al capdavant. Una setantena de persones provinents de tradicions polítiques diferents i representants de tots els sectors de la societat de civil del municipi han subscrit el manifest fundacional de Més Deltebre, que es presenta amb el lema ‘Deltebre és capital’.

 

 

Periodista.