La Ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha afirmat que els temors de risc sísmic durant la tramitació del Castor es van resoldre amb la instal·lació d’un sistema de seguiment. Ribera ha rebutjat qualsevol responsabilitat personal per haver signat la declaració d’impacte ambiental de la plataforma de gas a l’any 2009 quan era secretària d’Estat de Medi Ambient.

“La preocupació principal manifestada per l’Observatori de l’Ebre es va considerar resolt amb la instal·lació d’un sistema de seguiment en directe. Com el risc zero no existeix, es va minimitzar. El MIT va considerar que era impossible fer més del que es va fer en aquell moment”, ha explicat la Ministra de Transició Ecològica.

Segons Ribera, malgrat el fracàs de Castor, no s’ha produït cap dany ambiental o patrimonial, la qual cosa avala l’informe d’impacte ambiental que per altra banda, diu que va signar perquè era el que manava la llei. “És important destacar que el lio de Castor té poc a veure amb una declaració ambiental que es va signar d’acord a la llei”.

Ho ha dit durant la seva compareixença a la Comissió de Medi Ambient del Congrés, on ha explicat les línies mestres del seu pla de govern. Per tancar la seva resposta sobre el Castor, la nova Ministra del PSOE ha dit que cal treure lliçons d’aquest cas. Com si cal assumir riscos d’aquesta magnitud per combustibles fòssils com el gas i ha posat en dubte el sistema empresarial i de cobertura de riscos econòmics que va sustentar l’operació el qual ha titllat de “manifestament millorable”.

Periodista.