Un minut de silenci i el cant dels Ocells van donar inici a un tall de carretera atípic de la Plataforma ‘Prou! AP-7 Gratuïta Ja’. El moviment veïnal va deixar de banda les seves reivindicacions en el seu tall de carretera número 200. El motiu va ser el 40è aniversari de l’accident dels Alfacs, on van morir 215 persones en la explosió d’un camió sobrecarregat de propilè.

Un centenar de persones van tallar l’antiga nacional, just davant del càmping, per participar de l’homenatge dedicat a les víctimes i a les persones que van ajudar-les durant aquella tragèdia.  Molts d’ells, encara recorden els moments posteriors a l’accident. “Vaig agafar el cotxe i vaig anar corrents. Vaig trobar-me un camió ple de taüts. Estaven treien gent calcinada. Els que es van jugar la pell van ser particulars, que transportaven gent a Tortosa, Vinaròs, Castelló i València”, recorda el rapitenc Rafel Puente, de 77 anys, qui també agraeix la tasca dels serveis d’emergència.

Durant l’acte s’ha reconegut a la feina de l’equip de metges i infermers de l’Hospital de Tortosa, dels Bombers i Policies, així com dels periodistes que van cobrir la noticia, els veïns de la zona i els propietaris del càmping Alfacs, que malgrat tot van continuar endavant. Tot i el baix to reivindicatiu, no es va deixar passar l’ocasió per alertar que la carretera nacional 340 continua sent molt perillosa al seu pas per l’Ebre.

“Avui, la veu del moviment queda a un costat i volem fer un recordatori, en to positiu, felicitant i agraint a tots els cossos i administracions el tracte humà que va haver fa 40 anys, quan es va demostrar que, quan hi ha una adversitat, tenim territoris que estem units i treballem conjuntament, que hi ha molt potencial. Per moltes ‘tamborinades’ que ha tingut el nostre territori, no para d’aixecar-se”, ha subratllat Navarro. La plataforma reprèn els talls de carretera, el número 201, la propera setmana a l’Ametlla de Mar.

Periodista.