La Guàrdia Civil d’Amposta ha denunciat a un veí de Deltebre per una infracció administrativa recollida en el Reial Decret 1997/1995, sobre conservació i protecció d’hàbitats naturals i la fauna i flora silvestre, en estar en possessió d’espècies exòtiques invasores mancant d’autorització. En considerar les administracions implicades que l’expansió d’aquesta espècie, pogués constituir una de les principals causes de la pèrdua de biodiversitat, principalment al Parc Natural del Delta de l’Ebre, es van establir diversos operatius a fi de controlar aquesta plaga.

Després de tenir coneixement que aquests mol·luscs són utilitzats com a esquer per part d’un gran nombre de pescadors recreatius, en un d’aquests operatius va ser sorprès un veí de Deltebre recollint exemplars d’aquesta espècie, el qual els introduïa en un envàs de plàstic per usar-los posteriorment com a esquer de pesca, al ser sorprès va intentar desfer-se’n llançant-los al canal de reg.

Un cop comprovada la possessió de diversos exemplars de caragol poma i com que no disposava d’autorització especial per a la seva tinença, se li comunique que es procediria a formular un acta–denúncia per la infracció observada, la qual va ser remesa al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.