El magatzem del Museu de Tortosa acaba de rebre un nou element arquitectònic del Castell de la Suda. Es tracta d’un petit escut de pedra medieval que simbolitza el blasó de la Corona d’Aragó. L’ha va donar en dipòsit l’associació Amics dels Castells en nom d’una persona que es vol mantenir anònima.

Segons l’entitat, aquest aficionat als castells va visitar la Suda als anys setanta, quan es construïa el Parador de Turisme i entre unes runes va trobar l’escut. 50 anys després, es va posar en contacte amb l’associació per retornar aquest tros d’història de Tortosa. No és un cas únic, ja que molts altres particulars encara guarden restes arqueològiques a casa seva.

A partir d’aquest cas, tant Amics dels Castells com l’ajuntament fan una crida perquè la gent que tingui restes arqueològics les cedeixi al dipòsit del Museu. L’escut serà catalogat i analitzat per expert. De les conclusions se’n farà un article que es podrà llegir a la revista anual d’Amics dels Castells.

Periodista.