ACN | Un dels dos atracadors acusats de matar la caixera de Cambrils ha acceptat 8 anys i 10 mesos de presó com a condemna. Conformitat de totes les parts en la rebaixa, que es recull en les conclusions finals de fiscalia, de la pena per al segon autor de l’atracament, que inicialment s’enfrontava a un total de 24 anys pels delictes d’assassinat, robatori amb intimidació i ús d’arma en grau de temptativa i tinença il·lícita d’armes.

En el segon i últim dia de judici a l’Audiència de Tarragona, el Ministeri Fiscal ha conclòs que l’acusat, Raúl Josenge Méndez, va ser “coautor” dels fets -junt amb un company, empresonat des del 2016, amb una condemna de 21 anys i mig-, però ha tingut en compte que reconegués la seva participació en l’assalt, el 25 d’octubre del 2010. Així, amb l’acord de totes les parts, ha rebaixat en dos terços la pena. A part de l’atenuant de confessió, la fiscal també ha retirat l’agreujant de disfressa -no veu acreditat que les ulleres, bigoti i gorra que portava l’acusat el dia de l’atracament fossin per ocultar la seva identitat. Un tercer individu involucrat, José Antonio Rodríguez Cano, que va llogar una furgoneta als atracadors, també ha vist rebaixada a la meitat la pena de presó -dels deu als cinc mesos. El jutge ja ha dictat sentència, que és ferma. Les defenses han acceptat i no recorreran.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez