La selecció espanyola va sumar 122 medalles als Jocs Mediterranis. 38 d’or, 40 de plata i 44 de bronze. Una d’aquestes va ser l’aconseguida per l’equip d’handbol femení que va pujar al calaix més al del podi, del qual formava part l’asconenca Judith Sans. L’entrenador tortosí Toni Gerona va aconseguir la plata amb Tunísia. En rem i en tir, dos ebrencs més van acabar entre els deu primers classificats.

La jugadora d’Ascó, Judit Sans es va penjar la medalla d’or, després d’imposar-se a la fina a Montenegro per 27 a 23. Sans va ser clau per aconseguir la victòria, sent molt ferma en defensa i en els llançaments des de la segona línia. Montenegro no ho va posar fàcil, pressionant a les ‘guerreres’ durant tot el partit que van marxar al descans amb avantatge de dos gols, amb 13 a 11. Tot i empatar a la represa, les espanyoles van dominar la segona meitat augmentant la distància que va ser insalvable per les montenegrines.

D’altra banda, l’entrenador tortosí Toni Gerona va aconseguir la plata, però per la delegació de Tunísia. Els de Gerona van arribar a la final, en la qual es van enfrontar a Croàcia. Tot i dominar a la primera meitat, marxant al descans amb 12 a 9, els balcànics van donar la volta al partit. Van posar contra les cordes a la selecció tunisiana empatant el partit, fins que van trencar la igualtat al marcador en el darrer atac, amb el 23 a 24.

La tiradora Sònia Franquet, d’Ascó i el remer tortosí, Rubén Garcia, no van aconseguir medalles, però van firmar una bona actuació als Jocs.
Franquet es va quedar a les portes de la final de tir olímpic en pistola d’aire de 10 metres. A la primera ronda va finalitzar en novena posició de 17 participants, i només es classificaven per la final les 8 primeres tiradores.

I Rubén Garcia, va cloure la seua participació en els Jocs en sisena posició en esquif, guanyant la final B per davant del bot albanès i de l’algerià.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez