La consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella ha estat a Tortosa on ha visitat les obres del futur Palau de Justícia. Capella s’ha referit també a les actuacions de memòria històrica que està duent a terme la Generalitat i en concret a l’obertura de foses a les Terres de l’Ebre. Preguntada sobre l’hermetisme amb el qual s’han portat a terme els treballs d’exhumació de la fossa de Miravet, que destapava la setmana passada el setmanari Ebre, Capella ha afegit que, “El 155 també ha afectat a l’exhumació i obertura de fosses i a la seva planificació, i sobretot també a la capacitat de tenir dotacions pressupostàries i anar-ho ampliant”.
La consellera explica que, “Ara caldrà veure quines condicions tenim per dur a terme tot allò que havíem planificat i com donar resposta a molta gent que vol tancar un dol i no ho ha pogut fer, que segueix permanentment obert perquè no hi ha hagut polítiques de memòria històrica”.
Ester Capella ha avançat que, “Hem d’explorar mesures de recuperació i de restitució que no s’han fet en 30 anys. Era un objectiu principal del conseller Romeva i també ho és d’aquesta consellera”.

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=mjIj6MiV_rM