El grup municipal d’Esquerra Republicana de Tortosa ha reivindicat l’acció de govern que ha portat a terme des de l’any 2016 a l’Ajuntament de Tortosa. El portaveu Josep Monclús ha recordat que el seu compromís amb la ciutadania es basava en dotze punts, la gran majoria dels quals s’han complert o estan a punt d’assolir-se.

Monclús ha destacat que ‘hem aconseguit que, per primera vegada, s’hagin fet efectives les transferències de capital des de l’Ajuntament a les EMDS’. A més, ‘hem dotat l’Ajuntament de més transparència, s’han fet els pressupostos participatius i s’ha establert un programa per arreglar carrers i voreres’. Altres compromisos com ‘la reforma del pont de l’Estat, el programa tiquet fresc i la rebaixa del preu de l’autobús amb la incorporació de noves parades, ja fa mesos que també són una realitat’.

Algun altre compromís, com ara ‘la construcció de la nova piscina municipal, a la tardor estarà acabada’, i d’altres com la millora de l’accés i aparcament a l’Hospital Verge de la Cinta, ja està en marxa, amb ‘l’aprovació del projecte de nou aparcament i ampliació de l’Hospital’.

Monclús també ha destacat que des de la seva àrea de Turisme han portat a terme compromisos importants com ’la recuperació del llaüt oferint un nou paquet turístic i la il·luminació de la catedral, el castell de la Suda i les muralles’.

La presidenta de la Secció Local i regidora de l’Ajuntament, Maria Jesús Viña, ha afirmat que els republicans han ‘volgut obrir les seves regidories a la gent i dotar-les de dinamisme amb l’objectiu de fomentar la participació ciutadana i millorar el benestar i el respecte dels drets de la ciutadania’. Viña ha posat com a exemple l’èxit dels pressupostos participatius impulsats pel regidor Marià Martínez, ‘tant pel nombre de propostes aportades pels ciutadans com per la seva implicació’.

La regidora ha explicat el reforç que ha fet des de la seva àrea de govern de les polítiques socials, ‘incrementant les subvencions, els convenis i els pressupostos dedicats a les entitats socials, amb especial atenció a la infància, la gent gran i la lluita contra la pobresa energètica’. A més, ha destacat la creació de la Regidoria de Drets Civils, des de la qual ‘s’ha desenvolupat el Pla de polítiques de dones, i properament s’aprovarà el Pla local de polítiques LGTBI’.

Pel que fa a la Regidoria de Joventut, dirigida per Cristina Girón, s’ha ressaltat que s’ha triplicat el pressupost de l’àrea i la posada en funcionament d’un nou Pla local de Joventut, i com ha convertit l’Edifici Jove “Lo Carrilet’ en l’espai de referència dels joves a l’hora de prestar serveis, informació i programes formatius.

Viña ha destacat ‘la seriositat’ amb què Esquerra gestiona la Regidoria d’Hisenda, rebaixant el deute de l’Ajuntament en un 25 %, passant dels 39,6 MEUR de finals del 2015 als 29,9 MEUR de previsió el 2018, i la reducció a només 23 dies el període mitjà de pagament de l’Ajuntament a proveïdors, quan al 2016 era de 67 dies. I, això, sense haver incrementat ni impostos ni taxes i havent reduït la taxa d’escombraries un 1 % cada any.

Periodista.