El diputat d’Esquerra Republicana, Ferran Civit, serà el president de la comissió d’investigació sobre el projecte Castor al Parlament de Catalunya. Mentre que els diputats ebrencs Irene Fornós i Lluís Salvadó seran els portaveus del grup republicà. La Junta de Portaveus celebrada ahir a la cambra catalana va designar a Civit com a president i ara serà la comissió que, quan es constitueixi, l’haurà de ratificar.

La creació d’aquesta comissió d’investigació es va aprovar en el darrer ple a proposta d’Esquerra, Junts per Catalunya, Catalunya en Comú i la CUP, i va rebre el suport de tots els grups. L’objectiu de la comissió és posar llum sobre un projecte ple d’ombres, en paraules del diputat Lluís Salvadó. Una comissió on es cridaran a declarar a exministres, empresaris i entitats ciutadanes.