Un cop disputades les diferents eliminatòries d’ascens, ja es coneix la composició del grup de tercera divisió per l’any vinent. Així doncs quedarà com a únic representant ebrenc a la categoria el FC Ascó. Serà peculiar la tercera divisió d’enguany que quedarà composada per 21 equips, tenint en compte que el passat mes de setembre es sabia ja que la temporada vinent muntaria per decisió federativa el Sants de primera catalana, un cop es va conèixer la resolució favorable al conjunt de Magòria del Tribunal Català de l’Esport.

Així mateix els vint-i-un equips que formaran la lliga la temporada vinent són: Llagostera, Sant Andreu, l’Hospitalet, Terrassa, Prat, Pobla de Mafumet, FC Ascó, Europa, Vilafranca, Figueres, Horta, Cerdanyola, Santboià, Reus Deportiu B, Santfeliuenc, Castelldefels, Granollers, Sants, Fundació Esportiva Gramenet, San Cristòbal i Martinenc.

A primera catalana la UE Rapitenca es queda com a únic representant ebrenc després que l’Amposta no hagi pogut assolir l’ascens. Caldrà esperar a saber la distribució exacta que faça la Federació segons proximitat geogràfica al grup 1 i 2.

Per tant, la segona catalana al seu grup sisè quedarà composada de la següent manera: Amposta, Tortosa, Valls, Vila-seca, Gandesa, Camarles, la Sénia, el Vendrell, Ulldecona, Pobla de Mafumet B, Torreforta, Reddis, la Canonja, l’Ampolla, Móra la Nova, Riudoms, el Catllar i la Pastoreta.

Pel que fa al grup primer de tercera catalana el grup quedarà composat dels següents divuit equips: La Cava, Batea, Jesús Catalònia, Aldeana, Jesús i Maria, Remolins-Bítem, Perelló, Alcanar, Roquetenc, Santa Bàrbara, Sant Jaume, l’Ametlla de Mar, Godall, Corbera d’Ebre, Olímpic ME, Masdenverge, Flix i Rapitenca B.

I d’entrada, tot i ser una aproximació per les possibles retirades d’equips, la quarta catalana quedarà composada d’inici amb els següents equips: Pinell, Vilalba, Arnes, Amposta B, la Fatarella, Ebre Escola Esportiva, Tivenys, Ginestar, Camarles B, Jesús Catalònia B, Batea B, Xerta, Benissanet i Perelló B. Amb la retirada del filial de l’Ascó confirmada, caldrà estar pendent de la continuïtat dels tres equips de la Terra Alta: el Pinell (que enguany canvia de junta), Vilalba i Arnes així com possibles noves incorporacions com el filial de la Cava.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez