L’Ajuntament de Tortosa denuncia l’aparició de pintades i grafits al fortí d’Orleans els últims dies. La Policia Local ha obert una investigació per identificar-ne els responsables i recorda que poden ser constitutius d’un delicte de danys al patrimoni públic. El govern municipal, a través d’un comunicat, ha condemnat enèrgicament aquestes accions incíviques que, en aquest cas, a més, suposen una greu agressió al patrimoni històric i monumental de la ciutat. L’Ajuntament fa una crida a la col·laboració ciutadana perquè alerte la Policia en cas d’alguna sospita relacionada amb aquestes accions. La neteja del fortí d’Orleans tindrà un cost superior als 3.000 euros.

Danys al pont de l’Estat

D’altra banda, la Policia Local també investiga els desperfectes ocasionats a l’enllumenat de la barana del pont de l’Estat. Els fets van tindre lloc la matinada de diumenge, quan algú va desmuntar un tram d’uns cinc metres de la il·luminació led de la barana, que va ser fixada de nou, de forma provisional, davant l’avís d’una ciutadana que va observar l’afectació. Hores més tard, algú va tornar a malmetre intencionadament la il·luminació led del tram de barana. L’Ajuntament insisteix a demanar la col·laboració ciutadana en aquest cas.

Periodista.