La Fundació Doctor Ferran ha lliurat quatre noves beques a projectes de recerca en la salut a les Terres de l’Ebre. La beca al millor projecte d’investigació per un grup emergent ha estat per un anàlisi sobre el cost de diferents tractaments contra el ictus (dirigit per Zojaina Hernández), mentre que el la millor investigació per un grup d’inici ha sigut un altre anàlisi sobre diferents mètodes d’anestèsia en operacions de càncer de mama (dirigit per Estafanía Romero). Aquests dos projectes van guanyar les dues beques valorades en 3.000 euros. Dos projectes més es van endur un accèssit de 1.500 euros cadascun

Tots els equips investigadors premiats enguany estan dirigits per dones. De fet, de les 26 projectes becats des de 2011, 21 tenien una facultativa al cap davant (el 80%). En aquests set anys, s’han presentat 67 projectes i s’han lliurat uns 60.000 euros.

Durant la gala d’entrega de beques, el doctor Santiago Ramon y Cajal, descendent del premi Nobel, va oferir una conferència sobre els nous reptes en la investigació contra el càncer. Si bé el coneixement en la diagnosi ha avançat, no ho ha fet tant la reducció de la mortalitat. La jornada va acabar amb el comiat dels residents de l’Hospital Verge de la Cinta de l’any 2018.

Periodista.