Esquerra Republicana vol fer comparèixer a Florentino Pérez perquè doni explicacions pel projecte Castor davant dels diputats del Parlament de Catalunya. El president d’ACS i màxim accionista de l’empresa responsable de la plataforma de gas seria un dels noms que es barallen per la comissió d’investigació que impulsa ERC. L’objectiu és posar llum sobre les negligències que han conduit al fiasco del multimilionari projecte gasístic, que va provocar un miler de terratrèmols a les costes de l’Ebre i el Maestrat l’any 2013.

Els diputats ebrencs, Lluís Salvadó i Irene Fornós, han explicat que des que es van desencadenar els terratrèmols fa cinc anys, s’han succeït els documents i les sentències que apunten a una cadena de negligències. Per això, volen sumar la declaració de tècnics i responsables polítics i empresarials.

“Poc a poc s’han anat demostrant el cúmul d’irregularitats en el projecte”, ha comentat Salvadó, que ha considerat que els fets coneguts, els informes aportats i els darrers documents sortits a la llum fan que una comissió d’investigació pugui “posar tota la llum possible sobre les negligències”. Per a ERC, el Castor és “un projecte que ha provocat terratrèmols, que costarà 1.300 milions, plegat de greus negligències de l’Estat i de l’empresa, que es van portar a terme amb governs socialistes i del PP”.

Els republicans tenen els suports suficients per tirar endavant la comissió després que al Congrés dels Diputats no hagi prosperat.

Periodista.