L’ex-directora de l’Institut de Seguretat Pública, l’ampostina Annabel Marcos, s’ha reservat la seva versió dels fets sobre les informacions publicades pel digital El Español, per les quals hauria transportat urnes pel referèndum de l’1 d’octubre el mateix dia de les votacions, però ha afirmat que “no és certa”. El passat dimarts el govern espanyol la va destituir en virtut de les competències que té atribuïdes per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Marcos argumenta que donarà les explicacions en cas que sigui processada judicialment i ha afirmat sentir-se “víctima del 155”. “Em sento trista perquè no he pogut continuar l’encàrrec que em va fer el president Pugidemont i el conseller Forn”, ha afegit.

Davant dels mitjans de comunicació i acompanyada pels principals càrrecs del PDeCAT a les Terres de l’Ebre, Marcos ha explicat que el dimarts la van convocar al departament d’Interior de la Generalitat quan ja havia saltat la notícia i ja s’anunciava que havia estat cessada.

El secretari tècnic del Ministeri d’Interior (que coordina les tasques de la conselleria intervinguda amb Madrid) li va comunicar que el ministre Zoido “havia perdut la confiança” en ella arran de les informacions que havien saltat als mitjans. El passat divendres, en Consell de Ministres, es va aprovar el seu cessament i aquest dimarts serà efectiu en quedar publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i al de la Generalitat (DOGC).

Marcos, que és advocada professional, ha subratllat que estudiarà “si hi ha la possibilitat” de prendre accions legals contra El Español perquè no creu “normal” que les comunicacions dels Mossos d’Esquadra surtin publicades als mitjans de comunicació. D’altra banda, també creu que serà processada judicialment tot i que encara no ha rebut cap notificació.

 

 

 

Periodista.