Setmana Santa i Terres de l’Ebre sempre són una bona combinació. Al Delta, aquest pont també s’ha evidenciat la consolidació del turisme lligat a les autocaravanes i als campers. Com en les monedes, però, sempre hi ha dues cares. I la Pasqua ha posat sobre la taula també la necessitat de regular-ne l’aparcament i l’accessibilitat als entorns naturals.

El turisme familiar que viatja amb autocaravanes i campers va a més. Per Setmana Santa, ha invadit, literalment, les Terres de l’Ebre. Especialment espais naturals com el Delta i nuclis com el Poblenou. Es consolida aquest perfil de visitants però ara toca seure, obrir debat i acordar com cal regular-lo a curt, mitjà i llarg termini. “No podem permetre qur vagin per camins, a la vora de la carretera, al riu…Això s’ha d’anar ordenant i ens hem de seure amb l’administració per defensar una de les principals fonts d’ingressos que tenim al territori, que és el turisme”, diu el president de la Federació d’Hosteleria i Turisme de les Terres de l’Ebre, Lluís Garcia.

Actualment, hi ha dos àrees habilitades a la Casa de Fusta i Deltebre. Dins del Pla per al Foment Territorial a Amposta, s’està estudiant millorar les infraestructures per donar resposta a l’augment d’aquests vehicles. Tant al nucli urbà com a l’Encanyissada i el Poblenou. “S’ha d’abordar, a diferents llocs, que fem amb aquest tipus de turisme”, explica l’alcalde, Adam Tomàs. “Obviar que existeix és un error, perquè vénen i acaben generant problemes perquè aparquen on poden i, per tant, el que hem d’assumir és que si som un pol d’atracció per aquest tipus de turisme, ho hem de regular”, afegeix. “Potser a Poblenou ens haurem de plantejar actuar per acollir aquest perfil de turistes, perquè ens aporta economia, valor afegiti gent que vol conèixer el territori”.

Precisament, també es reclamen millorar els serveis especialment al Poblenou. Més enllà d’adequar les carreteres, també es demana, sobretot en les puntes de visitants, millorar l’abastament d’aigua i augmentar la freqüència en la recollida de la brossa. “Hi ha 15 cases rurals, 2 hotels, albergs, 9 restaurants…Les infraestructures i serveis que valien per pescadors i pagesos fa 60 anys no valen ara. Calen inversions”, conclou Garcia.

 

Autor:

Periodista.